Is dipping powder aanbrengen lastig?

Dip nagels kunnen een duurzame alternatieve manicure zijn voor traditionele nagellak, maar het aanbrengen ervan vereist enige kennis. Voor wie het thuis wil proberen, kan het een leuke bezigheid zijn. In dit artikel bespreken we de stappen, uitdagingen en tips. Zo helpen we je een succesvolle dip powder manicure te realiseren.

Wat is dipping powder?

Dipping powder, ook wel bekend als dip poeder, is een soort manicure waarbij een kleefstof en poeder worden gebruikt om de nagels te versterken en te kleuren. Het resultaat is een manicure die langer meegaat dan traditionele nagellak, vaak tot wel drie weken zonder dat het gaat chippen of te vervagen.

Hoe breng je dip powder aan?

Om dip powder nagels aan te brengen, heb je een aantal specifieke items nodig:

 1. Activator vloeistof
 2. Kleefstof
 3. Dip poeder
 4. Base coat
 5. Top coat
 6. Nagelvijl en buffer
 7. Stokje

Eigenlijk alles wat je terugvindt in onze dipping powder startersets

Stappenplan

 1. Voorbereiding van de nagels: Begin met het schoonmaken en vijlen van je nagels. Verwijder alle oude nagellak en duw je nagelriemen terug met een stokje.
 2. Aanbrengen van de base coat: Breng een dunne laag base coat aan op je nagels. Dit helpt de kleefstof en het poeder beter te hechten.
 3. Aanbrengen van de kleefstof en dip poeder: Doop je nagels één voor één in de dip poeder na het aanbrengen van de kleefstof. Tik overtollig poeder af en herhaal dit proces voor elke nagel.
 4. Activator vloeistof: Breng de activator aan om de kleefstof en het poeder te verharden. Dit zorgt ervoor dat je nagels stevig en duurzaam zijn.
 5. Vijlen en bufferen: Zodra de activator is opgedroogd, vijl en buff je de nagels om ze glad en in de gewenste vorm te krijgen.
 6. Top coat: Breng een topcoat aan om je manicure af te maken. Zo maak je de manicure extra duurzaam. 

Onze uitgebreide handleiding inclusief afbeeldingen zie je hier. Hieronder zie je ook alvast onze uitlegvideo. 

 

Waarom hecht mijn dip powder niet goed?

Soms kan dip powder niet goed hechten aan de nagel. Dit kan komen door:

 • Vette nagelbedden: Nagels die van nature een gladde, vochtige structuur hebben, kunnen ervoor zorgen dat de kleefstof niet goed hecht. Gebruik een nagelontvetter voor je begint.
 • Aanbrengen op de nagelriem: Zorg ervoor dat de kleefstof en het poeder niet op je nagelriemen terechtkomen. Dit kan ervoor zorgen dat het poeder niet goed hecht. 

Waarom chippen of scheuren mijn dip powder nagels?

Dit kan gebeuren als je niet genoeg lagen aanbrengt of als de lagen te dun zijn. Voeg 1-2 lagen extra dip poeder toe voor extra stevigheid. Daarnaast kan koud weer bijdragen aan het chippen. Houd hier rekening mee tijdens de wintermaanden.

Hoe herstel ik beschadigde dip powder nagels?

Als een dip powder nagel scheurt of afbreekt, kan het lastig zijn om dit thuis te repareren. Vaak is een bezoek aan de salon nodig om het professioneel te laten herstellen. Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg ervoor dat je je nagels goed beschermt.

Tips voor een succesvolle dip powder manicure

We geven je graag nog wat tips voor een succesvolle manicure. Zo krijg jij prachtige dip nagels. 

Oefening baart kunst

Zoals bij elke techniek, vergt het aanbrengen van dip powder enige oefening. Wees geduldig en geef jezelf de tijd om de juiste methode onder de knie te krijgen. Begin met eenvoudige ontwerpen en bouw langzaam op naar complexere stijlen. Zie ook onze nageldesigns pagina

Investeer in goede producten

Kwaliteit is belangrijk bij het kiezen van dip powder producten. Goedkope producten kunnen leiden tot minder goede resultaten en zelfs schade aan je nagels. Investeer in betrouwbare merken die goede recensies hebben.

Bescherm je nagels

Neem regelmatig pauzes tussen dip powder manicures om je nagels te laten herstellen. Gebruik een nagelverharder om je nagels sterk te houden en te beschermen tegen beschadiging.

Kan ik dip powder nagels combineren met kunstnagels?

Ja, je kunt dip powder gebruiken in combinatie met kunstnagels. Dit kan helpen om extra lengte en stevigheid aan je nagels te geven. Breng de kunstnagels eerst aan en volg daarna de stappen voor het aanbrengen van dip powder. Dit zorgt voor een langere, natuurlijk ogende manicure die niet snel breekt of chipt. 

Hoe verwijder ik dip powder nagels zonder mijn natuurlijke nagels te beschadigen?

Het correct verwijderen van dip powder is cruciaal om schade aan je natuurlijke nagels te voorkomen. Week je nagels in aceton gedurende 10-15 minuten. Gebruik daarna een stokje om de resterende dip powder voorzichtig van je nagels te schuiven. 

Hoe vaak moet ik mijn dip powder nagels bijwerken?

Het is aan te raden om je dip powder nagels om de drie weken bij te werken. Dit voorkomt uitgroei en houdt je nagels fris en verzorgd. Als je merkt dat je nagels sneller groeien of als je manicure sneller slijt, kun je overwegen om vaker bij te werken.

Hoe kan ik mijn dip powder manicure langer laten meegaan?

Om je dip powder manicure langer mooi te houden, vermijd je langdurige blootstelling aan water. Gebruik handschoenen bij het schoonmaken. Breng regelmatig een top coat aan om de glans te behouden en de kleur te beschermen. Ook is het goed om je nagelriemen dagelijks te hydrateren. 

Wat moet ik doen als mijn dip powder nagels pijn doen na het aanbrengen?

Als je nagels pijn doen na het aanbrengen van dip powder, kan dit wijzen op te veel druk tijdens het vijlen. Ook kan het een reactie zijn op de chemicaliën. Geef je nagels een pauze en vermijd behandelingen totdat de pijn minder wordt. Overweeg om een nagelversterker te gebruiken om je nagels te herstellen.


Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.