Hoe verwijder je nagellak poeder?

Nagellak poeder, ook bekend als dipping powder, is een populaire keuze voor duurzame manicures. Het biedt een langdurige kleur en glans, maar je moet wel even weten hoe je het moet verwijderen. Op deze pagina bespreken we verschillende methoden om nagellak poeder veilig en effectief te verwijderen, zonder je nagels te beschadigen.

Wat is nagellak poeder en waarom is het zo populair?

Nagellak poeder, of dip powder, is een nagelversterkend manicure-systeem dat bestaat uit een gekleurde poeder en een bindmiddel. In tegenstelling tot traditionele nagellak, wordt het aangebracht door je nagels in het poeder te dippen of het poeder op de nagels te strooien. Dit resulteert in een langdurige, chipvrije manicure die tot drie weken kan blijven zitten.

Houd er rekening mee dat we in dit blog ingaan op alle mogelijke manieren om nagellak poeder te verwijderen. Wil je de vereenvoudigde versie? Bekijk dan ook de pagina waarop we kort uitleggen hoe je dipping powder verwijdert.

Standaardmethode: verwijderen met Aceton

Een van de meest voorkomende manieren van het verwijderen van nagellak poeder is door het gebruik van Aceton. 

Benodigdheden

 • Aceton
 • Vijl
 • Aluminiumfolie
 • Wattenschijfjes of -balletjes
 • Nagelriemolie of -crème

Stappen

 1. Vijlen: Begin met het vijlen van de bovenste laag van de nagellak poeder. Dit breekt de verzegeling en maakt het verwijderingsproces makkelijker.
 2. Aceton: Doordrenk een wattenschijfje of -balletje in aceton.
 3. Wikkel je nagels: Plaats het doordrenkte wattenschijfje op je nagel en wikkel je vingertop in aluminiumfolie om het op zijn plaats te houden.
 4. Wachten: Laat het ongeveer 10 tot 20 minuten inwerken.
 5. Verwijderen: Haal de folie en het wattenschijfje van je nagels en veeg het verzachte poeder weg. Herhaal indien nodig.

Is Aceton schadelijk voor mijn nagels?

Aceton kan je nagels uitdrogen en verzwakken bij frequent gebruik. Het is belangrijk om je nagels en nagelriemen na het gebruik van aceton te hydrateren met een nagelriemolie of -crème. Wil je direct alles bij de hand hebben om te beginnen met dipping powder? Bekijk dan ook onze dipping powder startersets.  

Alternatieve methode: baking soda en tandpasta

Benodigdheden:

 • Baking soda
 • Tandpasta
 • Warm water
 • Nagelborstel of tandenborstel

Stappen:

 1. Mengen: Maak een mengsel van gelijke delen baking soda en tandpasta.
 2. Aanbrengen: Breng het mengsel aan op je nagels.
 3. Inwerken: Laat het 15 tot 20 minuten inwerken.
 4. Wrijven: Gebruik een nagelborstel of tandenborstel om het mengsel en de verzachte nagellak poeder weg te schrobben.

Zonder aceton: warm water, zeep en alcohol

Benodigdheden:

 • Warm water
 • Afwasmiddel
 • Rubbing alcohol

Stappen:

 1. Bereid een sopje voor: Meng warm water met een beetje afwasmiddel.
 2. Week je nagels: Dompel je nagels ongeveer 20 minuten in het sopje.
 3. Alcohol: Dep je nagels daarna met een doekje gedrenkt in rubbing alcohol. Rubbing alcohol is een chemische verbinding die vaak wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel of reinigingsmiddel.
 4. Wrijven: Wrijf zachtjes over de nagels om de resterende nagellak poeder te verwijderen.

Let op: Ondanks dat er meerdere methoden zijn, gaat onze voorkeur er wel naar uit om nagellak poeder te verwijderen met Aceton, zoals ook beschreven op de stap voor stap verwijderen pagina.

Hoe voorkom je schade aan je nagels?

Hydrateer: Gebruik regelmatig nagelriemolie om je nagels en nagelriemen te hydrateren.

Pauzes: Laat je nagels af en toe rusten tussen manicures door.

Voorzichtigheid: Wees voorzichtig bij het vijlen en verwijderen van de nagellak poeder.

Kunnen dip nagels uiteindelijk vanzelf afvallen?

Hoewel dip nails stevig zijn, zullen ze niet vanzelf afvallen. Ze moeten correct worden verwijderd om schade aan de natuurlijke nagel te voorkomen.

Na de verwijdering: nagelverzorging

Na het verwijderen van nagellak poeder is het belangrijk om je nagels te verzorgen. Hydrateer je nagels en nagelriemen met een voedende olie of crème. Overweeg ook een nagelverharder te gebruiken als je nagels zwak aanvoelen.

Hydratatie na verwijdering voor nagelherstel

Na het verwijderen van nagellak poeder is het belangrijk om aandacht te besteden aan de hydratatie van zowel de nagels als de nagelriemen. Dit helpt bij het herstellen van de vochtbalans van de nagels na blootstelling aan uitdrogende stoffen zoals aceton. Goed gehydrateerde nagels zijn minder broos en een goede verzorging van de nagelriemen bevordert een gezonde nagelgroei.

Het belang van zacht vijlen

Bij het verwijderen van de dip powder van Glowdip is het cruciaal om een fijne nagelvijl te gebruiken en met zorg te vijlen. Dit helpt om de natuurlijke nagel te beschermen tegen onnodige schade. Het is belangrijk om in één richting te vijlen en niet te veel druk uit te oefenen, vooral bij het vijlen van de bovenste laag van de dip powder. Deze voorzichtigheid vermindert het risico op splijten en breken van de nagels.

Dipping Powder/Poeder Nagellak kopen? Kies voor Glowdip

Wanneer je op zoek bent naar hoogwaardige dipping powder/poeder nagellak, is Glowdip een uitstekende keuze. Met een uitgebreid assortiment aan kleuren en een bewezen kwaliteit staat de dipping powder van Glowdip garant voor een prachtige, langdurige manicure. Of je nu een beginner bent of een ervaren liefhebber van nagelkunst, de gebruiksvriendelijke producten van Glowdip bieden alles wat je nodig hebt voor een perfecte dip powder manicure. 


Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.