Manicure opvullen

Een prachtige manicure kan je handen er verzorgd en stijlvol uit laten zien. Maar na verloop van tijd begint de nagellak te groeien en ontstaan er openingen tussen je nagelriem en de lak. In plaats van je manicure volledig opnieuw te doen, kun je ervoor kiezen om je manicure op te vullen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar verlengt ook de levensduur van je manicure. Hier is een eenvoudige gids om je manicure thuis op te vullen.

Stap 1: Voorbereiding van je nagels

Voordat je begint met het opvullen, is het belangrijk om je nagels goed voor te bereiden. Gebruik dan een zachte vijl om de bovenste glanslaag te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe lak goed hecht. Duw je nagelriemen voorzichtig terug met een nagelriemduwer of een klein penseel.

Stap 2. Vijlen en bufferen

Gebruik een fijne vijl om je nagels in de gewenste vorm te vijlen. Buff daarna je nagels om een glad oppervlak te creëren. Dit helpt om eventuele oneffenheden in de nagellak op te vullen en zorgt voor een gelijkmatige afwerking.

Stap 3. Opvullen van de manicure

Gebruik dezelfde kleur nagellak als je huidige manicure. Breng een dunne laag base coat aan vanaf de nagelriem tot het einde van je nagel, waarbij je vooral de lege ruimte opvult. Werk in dunne lagen om te voorkomen dat de lak dik of ongelijkmatig wordt. Laat elke laag volledig drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt.

Stap 4. Activator aanbrengen

Nadat je de nagellak hebt aangebracht, breng je de activator aan op het gebied dat je hebt opgevuld. Dit helpt de nagellak snel te drogen en versterkt de hechting, waardoor je manicure langer meegaat. Wacht een paar minuten zodat de activator zijn werk kan doen voordat je verder gaat.

Stap 5. Topcoat Aanbrengen

Sluit je manicure af met een laagje topcoat. Dit beschermt de kleur en zorgt ervoor dat je manicure langer meegaat zonder te chippen. Breng de topcoat ook aan langs de rand van je nagel om splijten te voorkomen.

Stap 6. Laat het drogen

Het is belangrijk om geduld te hebben tijdens het drogen van je nagellak. Geef elke laag voldoende tijd om uit te harden, vooral als je meerdere lagen hebt aangebracht. Dit voorkomt dat de lak deukt of verschuift.

Stap 7. Nagelriemen verzorging

Breng nagelriemolie aan rond je nagelriemen om ze gehydrateerd en zacht te houden. Dit geeft je manicure een verzorgde en professionele uitstraling.

We hopen dat deze tutorial je helpt om je manicure in de toekomst makkelijker op te vullen. Blijf ons volgen voor meer tips en trucs voor perfecte nagels vanuit huis!


3 reacties


  • Tineke

    Hoi, wat brengt je als eerste aan na het vijlen, opruwen en nagelreim naar achteren duwen…eerst de primer en daarna de basecoat…dippen, activator eventueel nog een keer dippen, activator en dan de toplaag.


  • Pauwels Carine

    Dankuwel voor de tip heel handig vriendelijke groeten Pauwels Carine


  • Janie

    In de starter set doos zit een fles van primer. Wanneer gebruik je dat ? Welke stap?
    Alvast bedankt.


Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.